Ingrediënten
voor 4 personen
250 ml verse slagroom
200 gram fijne kristalsuiker
500 ml verse yoghurt
300 gram verse frambozen
1 dl water
Bereiding
(minstens 6 uur van te voren): Klop in een kom de slagroom met 75 g suiker bijna stijf. Voeg de biogarde en de suiker toe en klop erdoor. Doe het mengsel over in de diepvriesbak en dek af met plasticfolie. Laat in de diepvries 2-3 uur bijna bevriezen.
Verwarm in een pan 200 gram frambozen met het water. Kook de frambozen tegen de kook aan in 5 min. stuk (duurt langer bij bevroren frambozen). Wrijf de frambozenmoes boven een kom met de bolle kant van een lepel door een zeef
Los de rest van de suiker al roerend in de warme frambozensaus op. Laat afkoelen. Pureer de bijna bevroren yoghurt met een staafmixer om een fijne ijsstructuur te krijgen.
Roer de frambozensaus voor een gemarmerd effect met 2-3 slagen erdoor. Laat de yoghurtmassa in nog 2-3 min. tot ijs bevriezen.
Laat het yoghurtijs iets zachter worden, schep dan met een ijsbolletjestang de bolletjes ijs in (hoge glazen). Garneer met de rest van de frambozen.