Smullen op
locatie

Ook bij u thuis!

Bietensoep

Ingrediënten

voor 4 personen

250 gram winterpeen

500 gram gekookte rode biet

1 teen knoflook

1 eetlepel arachideolie

2 kippenbouillontabletten

750 ml kraanwater

20 gram verse selderij

125 gram sour cream

Bereiding

Schil de winterpeen en snijd in stukken van 1 cm. Snijd de onderkant van de bieten en snijd in gelijke stukken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime pan en bak de peen, biet en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken.

Maak ondertussen de selderijroom. Houd een paar blaadjes van de selderij apart en snijd de rest fijn. Doe met de sour cream in een hoge beker. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Maak de staafmixer schoon.

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Besprenkel elke kom met selderijroom, bestrooi met peper en garneer met de achtergehouden blaadjes selderij.

Tiny Restaurant Recept 2
Ga naar de inhoud